BETER DAN BEN (Bijna Energie Neutraal)

Energiezuinig en gezond wonen met een geothermische warmtepomp

De appartementen zijn niet alleen eigentijds en modern maar ook laag-energetisch.
Uw appartement zal een energieprestatiepeil hebben van E 20 of lager. Dit is dus beter dan BEN (Bijna Energie Neutraal).
Dit betekent niet enkel energiezuinig – hoge energiefacturen behoren tot het verleden – maar ook dat je de eerste 5 jaar na je aankoop geniet van 100% korting op je Kadastraal Inkomen (KI).

Dit bekomen we door goed te isoleren, luchtdicht te bouwen, energiezuinig te verluchten met warmterecuperatie (zogenaamde systeem D) en vloerverwarming en koeling op een geothermische warmtepomp

Energiezuinig Wonen

Ontdek hier ons aanbod

 

Waarom een geothermische warmtepomp?

 • Een geothermische warmtepomp haalt haar energie uit de bodem: aardwarmte.
 • Warmtewinning door geothermie komt tot stand door het onttrekken van aardwarmte aan de bodem. De temperaturen die de aarde vrijgeeft, schommelen tussen circa 10 à 13 graden Celsius en maken het mogelijk om uw appartement energiezuinig te verwarmen met een warmtepomp.
 • Tijdens de zomermaanden kan het systeem ook worden gebruikt voor het koelen van uw woning. Het systeem biedt dus het hele jaar door comfort aan alle gezinsleden.
 • Traditionele verwarmingstechnieken gebruiken fossiele brandstof die schadelijk zijn voor het milieu. Een warmtepomp is dus niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

 

De voordelen van een geothermische warmtepomp zijn:

 1. Milieuvriendelijke verwarming en toekomstgericht
  Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om te verwarmen, te koelen en sanitair warm water te produceren. Het toestel verbruikt geen fossiele brandstoffen. Er is dus minder CO2-uitstoot, zeker wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen. Met een geothermische warmtepomp bent u dus klaar voor de toekomst.
 2. Zeer laag energieverbruik
  Geothermische warmtepompen hebben een seasonal coefficient of performance (SCOP) groter dan 5. Dat wil zeggen dat je voor 1 kW aan elektriciteit maar liefst 5 kW aan warmte terugkrijgt. Dankzij dit hoge rendement dalen de stookkosten.
 3. Passieve koeling
  Wist u al dat een geothermische warmtepomp ook kan koelen? Je krijgt dus twee toestellen in één. De passieve koeling zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de zomer. Met de vele hittegolven de voorbije jaren is dat geen overbodige luxe.
 4. Geen geluidshinder
  Klassieke lucht-lucht warmtepompen hebben een buitenunit met een ventilator. Die kan geluidsoverlast veroorzaken. Bij een geothermische warmtepomp is dat niet nodig. U en uw buren hebben dus geen last van storende geluiden.
 5. Minimaal onderhoud
  Een traditionele gasketel heeft om de twee jaar een onderhoud nodig. Bij een lucht-water-warmtepomp moet je de buitenunit regelmatig laten nakijken, zeker bij strenge winters. Bij een geothermische warmtepomp is dat niet nodig. Voor een optimaal rendement is het wel een goed idee om na verloop van tijd de instellingen eens te laten controleren.
 6. Bedrijfszekerheid
  Sommige mensen hebben twijfels over de bedrijfszekerheid van warmtepompen, en vrezen dat ze in de winter niet genoeg warmte produceren. Dat is helemaal niet nodig. Omdat de temperatuur op een diepte van 40 tot 100 meter het hele jaar stabiel blijft, werkt een geothermische warmtepomp ook efficiënt bij zeer lage buitentemperaturen. Zelfs als het vriest is het binnen lekker warm.
 7. Lange levensduur
  Ook de lange levensduur is een voordeel van geothermische warmtepompen. U zult dus vele jaren van deze investering kunnen genieten.
 8. Positief voor je E-peil
  Wilt u uw E-peil laten dalen? Een geothermische warmtepomp heeft de grootste positieve invloed op de score. Reken op gemiddeld 20 E-peil punten. Dat is meer dan zonnepanelen (circa 12 punten), een balansventilatie (circa 10 punten) en het uitvoeren van een blowerdoortest (circa 9 punten).
  Een laag E-peil levert meestal een korting op je onroerende voorheffing op, tot zelfs de eerste 5 jaar 100% korting op je KI.
 9. Waardevermeerdering van het appartement
  Nog een voordeel van een geothermische warmtepomp is de esthetiek van het gebouw. Er is namelijk geen lelijke schouw in het dak nodig voor de afvoer van verbrandingsgassen. In tegenstelling tot een lucht-lucht warmtepomp moet je geen buitenunit in de tuin plaatsen of aan de gevel monteren.
 10. Architecturale vrijheid
  Nog een voordeel van een geothermische warmtepomp is de esthetiek van het gebouw. Er is namelijk geen lelijke schouw in het dak nodig voor de afvoer van verbrandingsgassen. In tegenstelling tot een lucht-lucht warmtepomp moet je geen buitenunit in de tuin plaatsen of aan de gevel monteren.